S nama su gradili

„Suradnja na relaciji Lavčević i Sigma započela je 2013. godine i traje istim intenzitetom i dan danas, samo je danas iza nas 800 izgrađenih stanova, i cijeli niz društvenih previranja, koji su više puta na kušnju stavile naše stručne i ljudske vrline. I nakon svega samo mogu potvrditi , i to više nego ikada prije, s Lavčevićem uvijek! Uostalom, tim koji pobjeđuje se ne mijenja.”

-Sigma matica, klijent

„Gradnja i rekonstrukcija Nove bolnice u Puli provodila se na istoj lokaciji gdje se trajno pružala zdravstvena usluga. To ne bi bilo moguće da nije postojala izvrsna suradnja svih dionika u sustavu Izvođača, Nadzora, Projektanata i Naručitelja.
U konačnici, trud se isplatio. Tehnički-tehnološki suvremena zdravstvena ustanova pruža znatno poboljšanje kvalitete rada djelatnicima i usluge korisnicima, pacijentima. Svaka čast izvođaču.”

-OB Pula, klijent

"Lavčević je uredno izvršio radove na izgradnji opće bolnice Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Potvrđuje se u potpunosti izvršenje ugovornih obveza i ispunjenje svih ugovornih uvjeta"

-OB Zabok, klijent

O NAMA

Dugoročna perspektiva neprocjenjiva je u našoj industriji. S budućnosti okrenutoj društvenoj odgovornosti i održivosti, već 75 godina pružamo jedne od najsposobnijih i najpouzdanijih usluga graditeljstva u zemlji i šire.

U ZADNJIH 75 GODINA SMO...

 • Izgradili reprezentativan broj javnih i privatnih objekata raznih namjena, u zemlji i svijetu
 • Održali stalnu razinu pozitivnog poslovanja
 • Održali povjerenje klijenata na konstantnoj, visokoj razini
 • Dokazali sposobnost prilagodbe tržištu sedam desetljeća vrtoglavog razvoja i neočekivanih promjena
 • Postali dio povijesti hrvatske gradnje, arhitekture i infrastrukture diljem zemlje
Najnovije vijesti

POVIJEST

Graditeljska tvrtka LAVČEVIĆ d.d. osnovana je u Splitu 1948. godine. Od svojih početaka do danas, lista izgrađenih objekata rasla je velikom brzinom i od ove tvrtke stvorila jednog od najvećih graditelja u zemlji. Iako utemeljena i specijalizirana za potrebe visokogradnje, izvodila je i sve ostale vrste objekata: objekte u niskogradnji, kao i pomorske objekte.

Kroz svoju povijest, tvrtka je prolazila kroz niz organizacijskih i strukturnih promjena uvjetovanih društvenim i gospodarskim prilikama, uvijek vodeći računa da zadrži izvrsnost u svom poslovanju.

STAMBENA IZGRADNJA

U godinama velike stambene izgradnje kada se Split se širio nezamislivom brzinom, tvrtka LAVČEVIĆ gradi čitava stambena naselja grada Splita kao na primjer: naselja Sućidar, Bol, Split III, Visoka, Pujanke, Žnjan, te također i u drugim gradovima, s tisućama izgrađenih stanova, koji predstavljaju sinonim kvalitetne gradnje.

Javni objekti

Nezaobilazan dio djelovanja svakako čini izgradnja javnih objekata, jer je izgrađen cijeli niz bolnica, škola, dječjih vrtića, ambulanti, sportskih dvorana, trgovačkih centara, te cijeli niz turističkih naselja i hotela, od kojih se posebno ističu: hotelsko naselje Zlatni rat u Bolu na Braču, mnogi hoteli po Hvaru i Korčuli, zatim hoteli u Splitu, na dubrovačkom području, kao i hoteli na Makarskoj rivijeri. U inozemstvu posebno su atraktivni hoteli Forum i Panorama u Pragu zatim u Moskvi, i u Sočiju na Crnom moru, sa stotinama hotelskih kreveta.

Industrijska izgradnja

Od davnih početaka, pedesetih godina, posebno je bila značajna industrijska izgradnja, od čega se ističu tri tvornice cementa, brodogradilišta, te brojni drugi tvornički i industrijski objekti koji su bili u građevinskom smislu zahtjevni za izvođenje. U sferi izgradnje industrijskih objekata u novije vrijeme posebno treba istaknuti brojne tvorničke hale i trgovačke centre, izgrađene suvremenom tehnologijom montažne gradnje.

"Lavčević je uredno izvršio radove na izgradnji opće bolnice Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Potvrđuje se u potpunosti izvršenje ugovornih obveza i ispunjenje svih ugovornih uvjeta"

-OB Zabok, klijent

"Gradnja i rekonstrukcija Nove bolnice u Puli provodila se na istoj lokaciji gdje se trajno pružala zdravstvena usluga. To ne bi bilo moguće da nije postojala izvrsna suradnja svih dionika u sustavu Izvođača, Nadzora, Projektanata i Naručitelja.
 U konačnici, trud se isplatio. Tehnički-tehnološki suvremena zdravstvena ustanova pruža znatno poboljšanje kvalitete rada djelatnicima i usluge korisnicima, pacijentima. Svaka čast izvođaču."

-OB Pula, klijent

"Suradnja na relaciji Lavčević i Sigma započela je 2013. godine i traje istim intenzitetom i dan danas, samo je danas iza nas 800 izgrađenih stanova, i cijeli niz društvenih previranja, koji su više puta na kušnju stavile naše stručne i ljudske vrline. I nakon svega samo mogu potvrditi , i to više nego ikada prije, s Lavčevićem uvijek! Uostalom, tim koji pobjeđuje se ne mijenja."

-Sigma matica, klijent

LAVČEVIĆ DANAS

LAVČEVIĆ je od 1992. godine organiziran kao dioničko društvo. Na tržište izlazi nudeći poslove klasičnog građenja, montažne izgradnje, ali i realizaciju objekata po sistemu "ključ u ruke", ugovarajući poslove s raznim investitorima, a osim toga i kroz razvoj vlastitih projekata i prodaju stanova i poslovnih prostora na slobodnom tržištu.

DANAS GRUPU LAVČEVIĆ SAČINJAVAJU SLJEDEĆA POVEZANA DRUŠTVA :

 • Lavčević d.d.
 • Lavčević inženjering d.o.o.
 • Lavčević Šibenik d.o.o.
 • Lavčević Zadar d.o.o.
 • Lavčević montažni elementi d.o.o.
 • Pomgrad gradnja d.o.o.
 • Lavčević mehanizacija d.o.o.
 • Lavčević hotelijerstvo d.o.o.
 • Turistički cvijet d.o.o.
 • Lavčević nekretnine d.d.

INOZEMSTVO

Tvrtka Lavčević bila je angažirana na brojnim velikim poslovima u inozemstvu, diljem svijeta, od Afrike, Azije i Europe, radeći u svim uvjetima: od pustinjske klime do Sibira, od čega najviše u Iraku, Libiji, Rusiji, Kazahstanu, Češkoj i Njemačkoj.

Društva

 • LAVČEVIĆ d.d.
 • LAVČEVIĆ - INŽENJERING d.o.o.
 • LAVČEVIĆ ŠIBENIK d.o.o.
 • LAVČEVIĆ ZADAR d.o.o.
 • LAVČEVIĆ - MONTAŽNI ELEMENTI d.o.o.
 • POMGRAD GRADNJA d.o.o.
 • LAVČEVIĆ - MEHANIZACIJA d.o.o.
 • LAVČEVIĆ - HOTELIJERSTVO d.o.o.
 • TURISTIČKI CVIJET d.o.o.
 • LAVČEVIĆ NEKRETNINE d.d.

Lavčević d.d. je nositelj svih poslovnih aktivnosti, koordinirajući rad povezanih društava kroz zajednički nastup na tržištu i kroz kontrolu poslovanja. Rješava važna pitanja financiranja, osigurava kredite i garancije kod poslovnih banaka, a kroz zajedničke službe računovodstva i informatike te ostale stručne službe osigurava temelje poslovanja za sva društva. Iz Lavčevića d.d. vodi se razvoj vlastitih projekata i koordinira radom povezanih društava na realizaciji projekata koji su ugovoreni kroz Lavčević d.d.

UPRAVA

Bihaćka 2, 21000 Split

EMAIL

info@lavcevic.hr

TELEFON

+385 (0)21 407 100

Tvrtka je specijalizirana za operativno izvođenje objekata visokogradnje i niskogradnje. Značajan dio standardne ponude proizvoda i usluga, uz spomenuto izvođenje objekata, predstavljaju inženjering usluge, što znači kompletan proces gradnje: od obrade tržišta, izrade ponuda, kalkulacije, izrade i analize, troškovnika, do realizacije ugovorenih projekata, što obuhvaća ugovaranje s podizvoditeljima i vođenje svih faza radova na gradilištu.

Uprava

Bihaćka 2, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 407 407

Glavna djelatnost ovog društva je proizvodnja betona, proizvodnja i prodaja tucanika - kamenog agregata u kamenolomu Dubrava, te proizvodnja i prodaja betona na betonari koja je smještena u neposrednoj blizini kamenoloma na istoj lokaciji: Dubrava, nedaleko od Šibenika.

Uprava

Bana Josipa Jelačića 17, 22000 Šibenik

Telefon

+385 (0)22 216 821

+385 (0)22 214 805

Kao dio poslovnog sustava LAVČEVIĆ u Zadru godinama djeluje kao izdvojena jedinica u regiji grada Zadra. Sa svojim djelatnicima različitih struktura, od inženjera i tehničara nude na tržištu izvođenje svih vrsta objekata u visokogradnji i niskogradnji. U vlastitom pogonu na lokaciji u Bibinjama vrši se proizvodnja i prodaja betona.

Uprava

Novogradiška 10, 23000 Zadar

Telefon

+385 (0)23 643 920

+385 (0)23 643 990

LAVČEVIĆ-MONTAŽNI ELEMENTI d.o.o. djeluje u poslovnom sustavu LAVČEVIĆ i specijalizirana je za izradu armirano betonskih elemenata i izgradnju objekata u montažnoj tehnologiji. Primarna djelatnost je izrada armirano betonske montažne konstrukcije, primjenom vlastite tehnologije. Prednost montažne konstrukcije je brza gradnja, suha montaža, koja omogućava gradnju i u zimskom razdoblju. Ovakve konstrukcije pogodne su za izvedbu industrijskih hala, skladišta, poljoprivrednih i sportskih objekata i sl. Osim toga u proizvodnom pogonu u Splitu, na lokaciji Sirobuja, proizvode se i razni netipski elementi, te ostali elementi po narudžbi. 

Uprava

Bihaćka 2, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 407 460

POMGRAD GRADNJA d.o.o., Split, je tvrtka u čijem sastavu je tvornica betona, na lokaciji Sirobuja u Splitu, s voznim parkom za prijevoz i ugradnju betona.

Uprava

Bihaćka 2, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 373 501

LAVČEVIĆ - MEHANIZACIJA d.o.o. sa sjedištem u Splitu, na lokaciji Stinice specijalizirana je i opremljena za iznajmljivanje toranjskih dizalica, te održavanje i popravak istih.

LAVČEVIĆ-HOTELIJERSTVO d.o.o. sa sjedištem u Splitu, bavi se turizmom i smještajem, a posluje u okviru objekta u Velebitskoj ulici u Splitu u kojemu jedan dio radi kao hostel, a drugi dio se iznajmljuje kao studentski smještaj, te višenamjenska dvorana koja se iznajmljuje za razne poslovne skupove.

Uprava

Velebitska 27, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 273 088

+385 (0)21 538 025

Turistički cvijet d.o.o. je društvo koje je osnovano isključivo radi realizacije razvoja projekta Omiš, pa je nekretnina u Omišu na lokaciji Garma-Ravnice stavljena u ovo društvo i predstavlja njegov osnivački kapital. Sav razvoj projekta Omiš vodi se pod imenom ovog društva.

Uprava

Bihaćka 2, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 407 100

Lavčević nekretnine d.d. u svom portfelju posjeduje sve nekretnine, te njima upravlja i gospodari, a to se odnosi u najvećoj mjeri na iznajmljivanje nekretnina, kako vanjsko tako i interno, povezanim društvima

Uprava

Bihaćka 2, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 407 100