S nama su gradili

„Suradnja na relaciji Lavčević i Sigma započela je 2013. godine i traje istim intenzitetom i dan danas, samo je danas iza nas 800 izgrađenih stanova, i cijeli niz društvenih previranja, koji su više puta na kušnju stavile naše stručne i ljudske vrline. I nakon svega samo mogu potvrditi , i to više nego ikada prije, s Lavčevićem uvijek! Uostalom, tim koji pobjeđuje se ne mijenja.”

-Sigma matica, klijent

„Gradnja i rekonstrukcija Nove bolnice u Puli provodila se na istoj lokaciji gdje se trajno pružala zdravstvena usluga. To ne bi bilo moguće da nije postojala izvrsna suradnja svih dionika u sustavu Izvođača, Nadzora, Projektanata i Naručitelja.
U konačnici, trud se isplatio. Tehnički-tehnološki suvremena zdravstvena ustanova pruža znatno poboljšanje kvalitete rada djelatnicima i usluge korisnicima, pacijentima. Svaka čast izvođaču.”

-OB Pula, klijent

"Lavčević je uredno izvršio radove na izgradnji opće bolnice Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Potvrđuje se u potpunosti izvršenje ugovornih obveza i ispunjenje svih ugovornih uvjeta"

-OB Zabok, klijent

O NAMA

Dugoročna perspektiva neprocjenjiva je u našoj industriji. S budućnosti okrenutoj društvenoj odgovornosti i održivosti, već 75 godina pružamo jedne od najsposobnijih i najpouzdanijih usluga graditeljstva u zemlji i šire.

U ZADNJIH 75 GODINA SMO...

 • Izgradili reprezentativan broj javnih i privatnih objekata raznih namjena, u zemlji i svijetu
 • Održali stalnu razinu pozitivnog poslovanja
 • Održali povjerenje klijenata na konstantnoj, visokoj razini
 • Dokazali sposobnost prilagodbe tržištu sedam desetljeća vrtoglavog razvoja i neočekivanih promjena
 • Postali dio povijesti hrvatske gradnje, arhitekture i infrastrukture diljem zemlje
Najnovije vijesti

POVIJEST

Graditeljska tvrtka LAVČEVIĆ d.d. osnovana je u Splitu 1948. godine. Od svojih početaka do danas, lista izgrađenih objekata rasla je velikom brzinom i od ove tvrtke stvorila jednog od najvećih graditelja u zemlji. Iako utemeljena i specijalizirana za potrebe visokogradnje, izvodila je i sve ostale vrste objekata: objekte u niskogradnji, kao i pomorske objekte.

Kroz svoju povijest, tvrtka je prolazila kroz niz organizacijskih i strukturnih promjena uvjetovanih društvenim i gospodarskim prilikama, uvijek vodeći računa da zadrži izvrsnost u svom poslovanju.

STAMBENA IZGRADNJA

U godinama velike stambene izgradnje kada se Split se širio nezamislivom brzinom, tvrtka LAVČEVIĆ gradi čitava stambena naselja grada Splita kao na primjer: naselja Sućidar, Bol, Split III, Visoka, Pujanke, Žnjan, te također i u drugim gradovima, s tisućama izgrađenih stanova, koji predstavljaju sinonim kvalitetne gradnje.

TURIZAM

Snažan naglasak na turizmu otvara potrebu za bogatom turističkom izgradnjom i u kratkom vremenu nastaju brojni hoteli, apartmanska naselja po cijeloj dužini Jadrana, a također i na otocima. Cijelo hotelsko naselje Zlatni rat u Bolu na Braču, mnogi hoteli po Hvaru i Korčuli, zatim hoteli u Splitu, na dubrovačkom području, kao i hoteli na Makarskoj rivijeri obogatili su turističku ponudu. U inozemstvu posebno su atraktivni hoteli Forum i Panorama u Pragu zatim u Moskvi, i u Sočiju na Crnom moru, sa stotinama hotelskih kreveta.

Javni objekti

Nezaobilazan dio djelovanja svakako čini izgradnja javnih objekata, jer je izgrađen cijeli niz bolnica, škola, vrtića, ambulanti. Adaptacija kazališne zgrade u Splitu, značajno oštećene u požaru, poseban je pečat specifičnom graditeljstvu i uz mnoge teškoće, u godinu i po kazalištu je vraćen izvorni izgled.

Industrijska izgradnja

Od davnih početaka, pedesetih godina, posebno je bila značajna industrijska izgradnja, od čega se ističu tri tvornice cementa, brodogradilišta, te brojni drugi tvornički i industrijski objekti koji su bili u građevinskom smislu zahtjevni za izvođenje. U sferi izgradnje industrijskih objekata u novije vrijeme posebno treba istaknuti brojne tvorničke hale i trgovačke centre, izgrađene suvremenom tehnologijom montažne gradnje.

"Lavčević je uredno izvršio radove na izgradnji opće bolnice Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Potvrđuje se u potpunosti izvršenje ugovornih obveza i ispunjenje svih ugovornih uvjeta"

-OB Zabok, klijent

"Gradnja i rekonstrukcija Nove bolnice u Puli provodila se na istoj lokaciji gdje se trajno pružala zdravstvena usluga. To ne bi bilo moguće da nije postojala izvrsna suradnja svih dionika u sustavu Izvođača, Nadzora, Projektanata i Naručitelja.
 U konačnici, trud se isplatio. Tehnički-tehnološki suvremena zdravstvena ustanova pruža znatno poboljšanje kvalitete rada djelatnicima i usluge korisnicima, pacijentima. Svaka čast izvođaču."

-OB Pula, klijent

"Suradnja na relaciji Lavčević i Sigma započela je 2013. godine i traje istim intenzitetom i dan danas, samo je danas iza nas 800 izgrađenih stanova, i cijeli niz društvenih previranja, koji su više puta na kušnju stavile naše stručne i ljudske vrline. I nakon svega samo mogu potvrditi , i to više nego ikada prije, s Lavčevićem uvijek! Uostalom, tim koji pobjeđuje se ne mijenja."

-Sigma matica, klijent

LAVČEVIĆ DANAS

LAVČEVIĆ je od 1992. godine organiziran kao dioničko društvo. Na tržište izlazi nudeći poslove klasičnog građenja, montažne izgradnje, ali i realizaciju objekata po sistemu "ključ u ruke", ugovarajući poslove s raznim investitorima, a osim toga i kroz razvoj vlastitih projekata i prodaju stanova i poslovnih prostora na slobodnom tržištu.

DANAS GRUPU LAVČEVIĆ SAČINJAVAJU SLJEDEĆA POVEZANA DRUŠTVA :

 • Lavčević d.d.
 • Lavčević inženjering d.o.o.
 • Lavčević Šibenik d.o.o.
 • Lavčević Zadar d.o.o.
 • Lavčević montažni elementi d.o.o.
 • Pomgrad gradnja d.o.o.
 • Lavčević mehanizacija d.o.o.
 • Lavčević hotelijerstvo d.o.o.
 • Turistički cvijet d.o.o.
 • Lavčević nekretnine d.d.

INOZEMSTVO

Tvrtka Lavčević bila je angažirana na brojnim velikim poslovima u inozemstvu, diljem svijeta, od Afrike, Azije i Europe, radeći u svim uvjetima: od pustinjske klime do Sibira, od čega najviše u Iraku, Libiji, Rusiji, Kazahstanu, Češkoj i Njemačkoj.

Društva

 • LAVČEVIĆ d.d.
 • LAVČEVIĆ - INŽENJERING d.o.o.
 • LAVČEVIĆ ŠIBENIK d.o.o.
 • LAVČEVIĆ ZADAR d.o.o.
 • LAVČEVIĆ - MONTAŽNI ELEMENTI d.o.o.
 • POMGRAD GRADNJA d.o.o.
 • LAVČEVIĆ - MEHANIZACIJA d.o.o.
 • LAVČEVIĆ - HOTELIJERSTVO d.o.o.
 • TURISTIČKI CVIJET d.o.o.
 • LAVČEVIĆ NEKRETNINE d.d.

Lavčević d.d. je nositelj svih poslovnih aktivnosti, koordinirajući rad povezanih društava kroz zajednički nastup na tržištu i kroz kontrolu poslovanja. Rješava važna pitanja financiranja, osigurava kredite i garancije kod poslovnih banaka, a kroz zajedničke službe računovodstva i informatike te ostale stručne službe osigurava temelje poslovanja za sva društva. Iz Lavčevića d.d. vodi se razvoj vlastitih projekata i koordinira radom povezanih društava na realizaciji projekata koji su ugovoreni kroz Lavčević d.d.

UPRAVA

Bihaćka 2, 21000 Split

EMAIL

info@lavcevic.hr

TELEFON

+385 (0)21 407 100

Tvrtka je specijalizirana za operativno izvođenje objekata visokogradnje i niskogradnje. Značajan dio standardne ponude proizvoda i usluga, uz spomenuto izvođenje objekata, predstavljaju inženjering usluge, što znači kompletan proces gradnje: od obrade tržišta, izrade ponuda, kalkulacije, izrade i analize, troškovnika, do realizacije ugovorenih projekata, što obuhvaća ugovaranje s podizvoditeljima i vođenje svih faza radova na gradilištu.

Uprava

Bihaćka 2, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 407 407

Glavna djelatnost ovog društva je proizvodnja betona, proizvodnja i prodaja tucanika - kamenog agregata u kamenolomu Dubrava, te proizvodnja i prodaja betona na betonari koja je smještena u neposrednoj blizini kamenoloma na istoj lokaciji: Dubrava, nedaleko od Šibenika.

Uprava

Bana Josipa Jelačića 17, 22000 Šibenik

Telefon

+385 (0)22 216 821

+385 (0)22 214 805

Kao dio poslovnog sustava LAVČEVIĆ u Zadru godinama djeluje kao izdvojena jedinica u regiji grada Zadra. Sa svojim djelatnicima različitih struktura, od inženjera i tehničara nude na tržištu izvođenje svih vrsta objekata u visokogradnji i niskogradnji. U vlastitom pogonu na lokaciji u Bibinjama vrši se proizvodnja i prodaja betona.

Uprava

Novogradiška 10, 23000 Zadar

Telefon

+385 (0)23 643 920

+385 (0)23 643 990

LAVČEVIĆ-MONTAŽNI ELEMENTI d.o.o. djeluje u poslovnom sustavu LAVČEVIĆ i specijalizirana je za izradu armirano betonskih elemenata i izgradnju objekata u montažnoj tehnologiji. Primarna djelatnost je izrada armirano betonske montažne konstrukcije, primjenom vlastite tehnologije. Prednost montažne konstrukcije je brza gradnja, suha montaža, koja omogućava gradnju i u zimskom razdoblju. Ovakve konstrukcije pogodne su za izvedbu industrijskih hala, skladišta, poljoprivrednih i sportskih objekata i sl. Osim toga u proizvodnom pogonu u Splitu, na lokaciji Sirobuja, proizvode se i razni netipski elementi, te ostali elementi po narudžbi. 

Uprava

Bihaćka 2, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 407 460

POMGRAD GRADNJA d.o.o., Split, je tvrtka u čijem sastavu je tvornica betona, na lokaciji Sirobuja u Splitu, s voznim parkom za prijevoz i ugradnju betona.

Uprava

Bihaćka 2, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 373 501

LAVČEVIĆ - MEHANIZACIJA d.o.o. sa sjedištem u Splitu, na lokaciji Stinice specijalizirana je i opremljena za iznajmljivanje toranjskih dizalica, te održavanje i popravak istih.

LAVČEVIĆ-HOTELIJERSTVO d.o.o. sa sjedištem u Splitu, bavi se turizmom i smještajem, a posluje u okviru objekta u Velebitskoj ulici u Splitu u kojemu jedan dio radi kao hostel, a drugi dio se iznajmljuje kao studentski smještaj, te višenamjenska dvorana koja se iznajmljuje za razne poslovne skupove.

Uprava

Velebitska 27, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 273 088

+385 (0)21 538 025

Turistički cvijet d.o.o. je društvo koje je osnovano isključivo radi realizacije razvoja projekta Omiš, pa je nekretnina u Omišu na lokaciji Garma-Ravnice stavljena u ovo društvo i predstavlja njegov osnivački kapital. Sav razvoj projekta Omiš vodi se pod imenom ovog društva.

Uprava

Bihaćka 2, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 407 100

Lavčević nekretnine d.d. u svom portfelju posjeduje sve nekretnine, te njima upravlja i gospodari, a to se odnosi u najvećoj mjeri na iznajmljivanje nekretnina, kako vanjsko tako i interno, povezanim društvima

Uprava

Bihaćka 2, 21000 Split

Telefon

+385 (0)21 407 100